Portfólió tagjainkat testreszabott pénzügyi és szakmai támogatással, illetve stratégiai kapcsolati tőkével támogatjuk 5 éven keresztül.

Testreszabott támogatás & befektetés

A körülbelül 5 éves inkubációs időszak alatt, a NESsT befektetési csomagot kínál vissza nem térítendő támogatás, “türelmes” forgóeszköz hitel és alacsony kockázatú beruházási hitel formájában, amelynek értéke akár a $150 000-t is elérheti. Saját forrásainkon túl társfinanszírozókat is bevonunk, számos, befektetők előtti bemutatkozási lehetőséget kínálunk portfólió tagjainknak.

Elkötelezett csapatunk üzleti tanácsadással is segíti a portfólió tagok munkáját, valamint támogatói körünk bevonásával iparág-specifikus tudáshoz és mentorokhoz is juttatjuk őket. Ezeknek a szolgáltatásoknak a piaci értéke 5 év alatt $100 000-ra becsülhető.


Amit Keresünk

Társadalmi vállalkozások a validálási (értékesítés már létezik, de még nem tartja fenn a vállalkozást) vagy a növekedést megalapozó (az értékesítés már fenntartja a kezdeti működést, de nem a képes finanszírozni a növekedést) fázisban.

A társadalmi vállalkozásoknak az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

  • Közép-kelet európai vagy dél-amerikai székhelyű.

  • Piaci alapú megoldásokkal teremt méltó foglalkoztatást vagy fenntartható jövedelmet társadalmilag kirekesztett csoportok számára. Emellett a szervezet dolgozik azon akadályok megszüntetésén is, amelyek gátolják ezeket a csoportokat a munkaerőpiacra lépésben.

  • Elkötelezetten és aktívan részt vesz a többhónapos kiválasztási folyamatban.

 

Hogyan jelentkezz?

start-conversation.png

1. Vedd fel velünk a kapcsolatot

Mutasd be portfólió csapatunknak a társadalmi vállalkozásod egy rövid űrlap kitöltésével. Amennyiben társadalmi vállalkozásod jól illeszkedik cégünk profiljához, meghívunk, hogy vegyél részt a portfóliónkba való jelentkezési folyamaton.

 

site-visit.png

2. Interjú vagy helyszíni látogatás

A portfólió csapatunk megszervez egy interjút vagy egy helyszíni látogatást szervezeteddel. A találkozó célja az, hogy jobban megértsük a társadalmi vállalkozást és annak növekedési kilátásait.   

due-diligence.png

3. Átvilágítás

A portfólió csapatunk egy 3-6 hónapos átvilágítást végez. Ennek a folyamatnak a részeként mély betekintést teszünk a cég pénzügyi, jogi és irányítási felépítésébe, a vezetői csapat fejlődésébe, a növekedési lehetőségekbe és a befektetési szükségletekbe. A felmérés után a portfóliómenedzser bemutatja a vállalkozásod a NESsT befektetési bizottságának, amely meghozza a végső döntést arról, hogy vállalkozásod csatlakozhat-e portfóliónkhoz.

 

ic-letter.png

4. Köszöntő levél

Amennyiben társadalmi vállalkozásod befektetését jóvá hagyjuk, egy köszöntő levélben meghívást kapsz portfóliónkba. Ezután bemutatjuk neked a NESsT teljesítménymenedzsment eszközét (PMT – Performance Management Tool) és rendszeres találkozásokat ütemezünk be a portfóliómenedzsereddel azért, hogy biztosítsuk a testreszabott támogatást, szakmai tanácsadást és képzést, amely hozzásegíti vállalkozásod a növekedéshez.