Back to All Events

Ziua Întreprinderilor Sociale 2016

  • Hotel Novotel Bucharest 37B Calea Victoriei București, Municipiul București, 010061 Romania (map)

Despre eveniment

Aflată la a III-a ediție, Ziua Întreprinderilor Sociale 2016 este un eveniment ce face parte din Proiectul „Dezvoltarea de parteneriate în vederea consolidării antreprenoriatului social”, coordonat de către Fundația NESsT România și implementat în parteneriat cu Social Entrepreneurship Impact & Finance (SEIF, Elveția) și Fundația Alături de Voi (ADV, România). Obiectivul general al proiectului constă în întărirea rolului întreprinderilor sociale, ca şi promotori de schimbare pozitivă spre o societate incluzivă, transferând cunoştinţe şi bune practici între România şi Elveţia. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Evenimentul se adresează atât antreprenorilor sociali din România, cât și altor actori din sector – instituții financiare, finanțatori, reprezentanți ai autorităților publice, organizații de suport pentru antreprenori, pasionați de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă întreprinderile sociale.

Participarea este gratuită și locurile sunt limitate.

Agenda

Tema generală a evenimentului este „Rolul întreprinderilor sociale în România, provocări, soluții și oportunități”, iar pe lângă discuții și prezentari va avea loc și un târg al întreprinderilor sociale.

agenda_sed_4.jpg

Program și invitați

PLENARA DE DESCHIDERE

Plenara de deschidere își propune să contureze perspectiva referitoare la rolul întreprinderilor sociale de a crea impact pe termen lung.

ACCESUL LA SURSE DE FINANTARE PENTRU ÎNTREPRINDERILE SOCIALE

Patru stakeholderi în ecosistemul de antreprenoriat social – un minister, o fundație, un fond de investiții de impact și o banca – își vor expune punctele de vedere diferite în ceea ce privește investiția în întreprinderi sociale, vor oferi perspective asupra procesului lor de evaluare și selecție și vor discuta provocări ale ecosistemului și recomandări pentru a le depăși.

DINCOLO DE BANI: NEVOILE NON-FINANCIARE DE SUPORT ALE ÎNTREPRINDERILE SOCIALE

Obiectivul acestui panel este de a contura o viziune de ansamblu asupra nevoilor non-financiare de sprijin ale întreprinderilor sociale și de a discuta despre servicii eficiente disponibile pentru întreprinderile sociale în ecosistem.

LANSAREA GRUPULUI DE LUCRU "SOCIAL FINANCE' PENTRU EUROPA CENTRALA SI DE EST

Grupul de lucru “Social Finance” pentru Europa Centrală și de Est este o acțiune regională care coordonează stakeholderi relevanți pentru atragerea investițiilor în întreprinderi sociale de mare impact cu scopul de a le sprijini să se dezvolte și să își crească impactul social. Grupul de lucru “Social Finance” pentru Europa Centrală și de Est a fost lansat de NESsT, capitalizând o experiență de 20 ani în sprijinirea întreprinderilor sociale din regiune.
Scopul imediat al grupului de lucru este să devină un catalizator al investițiilor în impact în regiune, începând cu România, Ungaria și Polonia.

Târgul Întreprinderilor Sociale

Târgul se va desfășura în foaierul de la la etajul I al Hotelului Novotel. Peste 20 de expozanți vă invită să le vizitați standurile, să achiziționați produse și să le auziți povestea. Mai jos puteți vedea lista expozanților, împreună cu datele lor de contact, în cazul în care aveți întrebări sau doriți să faceți o comandă în avans.


Sponsor

Swiss-Romanina-Cooperation.png
Later Event: April 26
The Next 100 Years of Investments