2012 FPSE Hungary

NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program

.

A versenyről

A NESsT és a Citibank 2012-ben ismét meghirdeti közös társadalmi vállalkozásfejlesztő programját társadalmi vállalkozások számára. Az üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó programban 15 sikeresen pályázó kisvállalkozás vehet részt, amelyek a jelen pályázati felhívásban szereplő kritériumok alapján nyújtják be pályázatukat 2012. október 28-ig e-mailben, az ahorvath@nesst.org címre.

A sikeres pályázók ingyenesen vehetnek részt a fejenként egymillió forintot meghaladó értékű képzésben, míg a két legsikeresebb üzleti tervet elkészítő vállalkozás egyenként 10 000 dollár anyagi támogatásban részesül társadalmi vállalkozása beindításához vagy fejlesztéséhez.

Hogyan lehet jelentkezni?

Amennyiben a programunk felkeltette érdeklődését, kérjük, küldje el a honlapunkról letölthető Pályázati anyagot kitöltve legkésőbb 2012. október 28-ig Horváth Annának az ahorvath@nesst.org e-mail címre. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozások meghívást nyernek az első, novemberi képzési modulra.

.

Ki pályázhat?

Olyan egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezők, vagy korlátolt felelősségű társaságként (kft), illetve betéti társaságként (bt) bejegyzett kisvállalkozások vagy szociális szövetkezetek jelentkezését várjuk, akik/amelyek pénzügyi eredményük és társadalmi hatásuk növelése érdekében szívesen részt vennének ingyenes szakmai képzést és tanácsadást, illetve finanszírozást is nyújtó programunkban.

A programban való részvétel feltételei:

A) A vállalkozás vagy a kidolgozandó ötlet megfelel a társadalmi vállalkozás fenti meghatározásának.
B) A vállalkozás foglalkoztatottainak száma maximum 100 fő, az éves bevétel pedig nem haladja meg az 1 millió eurót.
C) A vállalkozás már megalakult, és gazdasági tevékenységet folytat.
D) Tulajdonosai között állami vagy önkormányzati szerv maximum 25%-ot tulajdonol.

.

A program alkotóelemei

A tízhónapos program a részt vevő társadalmi vállalkozások számára kétnapos modulokból álló tanfolyamsorozatból és személyre szabott tanácsadásból áll. A program célja, hogy a vállalkozások olyan üzleti tervet készítsenek, amely hozzásegíti őket vállalkozásuk fejlesztéséhez, fokozva ezáltal pénzügyi eredményességüket és társadalmi hatásukat. A képzési program az alábbi három modult tartalmazza:
• Piackutatás és marketing
• Működés és menedzsment
• Pénzügyi terv és kockázatelemzés, társadalmi hatás

Egy társadalmi vállalkozás fenntartása és fejlesztése épp a sokfélesége miatt nehéz. Ebben a sokféleségben sikerült üzleti mederbe tereljék a NESsT munkatársai sokszor zavaros, sokszor túl sok felé figyelő, sokszor álmodozó vagy épp kishitű elképzeléseinket, gondolatainkat. Ebben a mederben pedig nyugodtan és balanszírozottan tudunk dolgozni, egyensúlyban tartva a szociális és üzleti attitűdöt -merthogy ez a titka. Így dolgozik a NESsT és ezt adta tovább nekünk is.
Váczi Bogyisz, matyodesign
a 2011-12-es társadalmi vállalkozásfejlesztő program egyik résztvevője

Letölthető dokumentumok

Partnerek

citibank-logonesst-logo

Kapcsolat

Horváth Anna
Vállalkozásfejlesztési Menedzser
NESsT Magyarország
Email: ahorvath[at]nesst.org
Tel.: (1) 267 02 31