Sumar întreprindere

Locație: Mureș, România

Impact: Incluziune pe piața muncii

Persoane sprijinite:
Persoane cu dizabillităţi, Zona Rurală

În portofoliul NESsT din:
2015

www.woodjoy.ro

Descriere

Persoanele cu dizabilități din județul Mureș sunt expuse unui risc ridicat de excluziune socială și de șomaj, limitându-le capacitatea de a se întrețină și de a-și asigura un viitor mai bun. De asemenea, agențiile de servicii sociale locale lupta pentru a obține fonduri suficiente pentru servicii ce sprijină această populație cu formare, angajare și asistență pe termen lung. Întreprinderea a fost fondată de către Fundația Alpha Transilvana, cu scopul de a crea locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități și de a genera venituri pentru a sprijini serviciile sale pentru persoanele cu dizabilități. Întreprinderea produce și comercializează jucării educative și mic mobilier din lemn sub brandul Woodjoy, angajând persoane cu dizabilități pentru fabricarea produselor sale.


Investiţia NESsT

Timural Group a intrat în portofoliul NESsT în 2015. De atunci, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii. 

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

 • €10,000 folosiţi pentru prototipuri, salarii şi participate la târguri internaţionale. 

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Oferirea de sprijin echipei TIMURAL în rafinarea planului de afaceri, specific producției și vânzării de mobilier mic din lemn și jucării educative.

  • Consultanță pentru construirea și punerea în aplicare a unui plan de vânzări, precum și accesarea de noi canale de distribuție.

  • Atragerea de suport pro-bono din partea unui expert în lean production management.

  Acest suport este ca aerul curat pentru noi. NESsT ne ajută să ne mărim numărul de clienți, să găsim canale de distribuție din Europa de Vest, să depășim punctul de rentabilitate și, implicit, să generăm noi oportunități de angajare pentru persoanele cu nevoi speciale
  — Eva Gyorki, Manager, Timural Group

  Rezultate & Impact 

  9

  persoane cu dizabilităţi angajate şi/ sau plasate pe piaţa muncii

  30%

  creșteri estimate a vânzărilor în 2016

  US$51,600

  venituri reinvestite in programe de servicii sociale până în acest moment