Oferim portofoliul nostru suport financiar flexibil, mentorat în afaceri și oportunități de networking strategic, pentru o perioadă de cinci ani.

 

Sprijin personalizat & Investiții

NESsT oferă pachete de investiții de până la 150.000 USD sub formă de donații, împrumuturi și donații recuperabile pentru capital de lucru, pe o perioadă de cinci ani. Încurajăm co-investițiile și suntem proactivi în a vă introduce partenerilor noștri.

Echipa noastră oferă, de asemenea, consultanță de afaceri personalizată și utilizează rețeaua noastră de consultanți pro-bono pentru expertiză specifică industriei și mentorat pentru dvs. și echipa dvs. Pe o perioadă de cinci ani, aceste servicii sunt evaluate la peste $100.000.


Pe cine căutăm

Afaceri sociale aflate în faza de validare a modelului de business (au deja venituri din vânzări, dar acestea nu susțin încă afacerea) și în faza de pre-scalare (veniturile din vânzări acoperă costurile de funcționare a afacerii, dar nu permit creșterea). 

De asemenea, afacerile sociale aplicante trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să aibă sediul în România sau într-o țară balcanică (Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Kosovo, Albania, Muntenegru, Bosnia & Herțegovina, Croația, Slovenia)

  • Să folosească soluții orientate spre piața (soluții de business) pentru a crea locuri de muncă decente, să ofere servicii de plasare pe piața muncii sau să creeze oportunități reale de generare de venituri pentru grupuri marginalizate. În același timp, afacerile trebuie să aibă potențial de a ajuta comunitatea să depășească obstacolele multiple care împiedică accesul membrilor comunității la piața de muncă formală

  • Echipa afacerii să fie dispusă să se implice activ în program pe parcursul procesului de selecție ce se va desfășura timp de mai multe luni

 

Cum să vă alăturați portofoliului nostru

start-conversation.png

1. Discuție inițială

Completați un scurt formular prin care veți introduce afacerea dumneavoastră socială echipei noastre. Dacă sunt îndeplinite criteriile, vă vom invita să completați un formular de aplicare.

 

site-visit.png

2. Interviu sau vizită pe teren

Echipa noastră va face o vizită teren şi/sau vom efectua un interviu. Dorim să vă cunoaștem personal pentru a analiza şi discuta în detaliu potențialul de creștere a afacerii dvs. sociale.

due-diligence.png

3. Proces de selecție

Echipa noastră de portofoliu va derula un proces de selecție, ce va dura între 3 și 6 luni. Acest proces include o analiză detaliată a situațiilor financiare, a structurii juridice și de guvernare, evaluarea echipei de management, și identificarea oportunităților de creștere și nevoile de investiții. Managerul de portofoliu va prezenta apoi afacerea în fața comitetul de investiții NESsT, care va lua decizia finală dacă afacerea dvs. va intra în portofoliul nostru.

 

ic-letter.png

4. Invitație să vă alăturați portofoliului NESsT

Dacă întreprinderea dvs. socială este selectată pentru investiție, veți primi o invitație să vă alăturați portofoliului NESsT. De asemenea, vă vom prezenta instrumentul de management al performanței NESsT și veți programa întâlniri periodice cu managerul de portofoliu pentru a vă asigura că beneficiați de suport specializat, programe de pregătire și mentorat, ce vor contribui la creșterea afacerii dvs.