Sumar întreprindere

Locaţie: București, România

Impact: Venituri sustenabile

Persoane sprijinite:
Mici artizani şi producători locali, Zona Rurală

În portofoliul NESsT din:
2013

www.villagelife.ro

 

Descriere

Satele românești sunt o curiozitate în Europa și nu numai. Multe dintre ele sunt adevărate modele de sustenabilitate a mediului înconjurător. Totuși, există puține stimulente economice care să păstreze tradițiile, casele și modul de viață din lumea satului. Agricultura pe scară mică, practicată în gospodării, este supusă presiunilor fermelor industriale. Village Life promovează dezvoltarea rurală sustenabilă prin conectarea turiștilor urbani cu viața din satele tradiționale aflate în inima României rurale.

village-life-4.jpg

Investiţia NESsT

Village Life a intrat în portofoliul NESsT în 2013. De atunci, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii. 

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

  • US$22,190.90 suma investită de NESsT până în acest moment. 

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Village Life a beneficiat de asistență în privința realizării și implementării planului de activitate, cât și a gestionării timpului și planificării resurselor umane.
  • Întreprinderea a beneficiat de îndrumare pentru crearea și implementarea unei strategii de vânzări și comunicare, pentru a cerceta și implementa un sistem online de plăți și pentru a realiza monitorizarea satisfacției clienților, precum și măsurarea și monitorizarea impactului.
Am început să lucrăm cu NESsT la doar câteva luni de la înființarea întreprinderii noastre sociale. Întregul proces, de la înaintarea cererii până la finanțare, a jucat un rol important în dezvoltarea Village Life. Pe lângă asistența financiară, toate sesiunile de instruire, dezvoltarea planului de afaceri, asistența și feedback-ul constant, precum și accesul la o rețea de profesioniști în domeniile relevante au fost esențiale pentru noi. Ne-am bucurat de flexibilitatea echipei NESsT, atât de necesară pentru o întreprindere socială unică în felul său, cum este Village Life.
— Alexandra Vasiliu, Fondator, Village Life

Rezultate & Impact 

17%

creștere a venitului anual al familiilor gazdă

 

22

familii-gazdă ce au căpătat experienţă în domeniul turismului

30

localităţi ce au fost pregătite în domeniul dezvoltării prin turism responsabil