Sumar întreprindere

Locaţie: București, România

Impact: Venituri sustenabile

Persoane sprijinite:
Minorităţi etnice, Mici producători locali & artizani, Zona Rurală

În portofoliul NESsT din:
2017

mbq.ro

Descriere

În acest moment există un număr foarte limitat de locuri de muncă disponibile în comunitățile de romi, în special în zona rurală, şi în plus această minoritate etnică este supusă la un nivel ridicat de discriminare. O dată cu dispariția accelerată a meșteșugurilor tradiționale ale romilor există riscul să dispară și o parte din cultura și tradițiile acestui grup minoritar.

MBQ se bazează pe dezvoltarea unei rețele naționale de ateliere meșteșugărești și mici afaceri sociale. Designerii de produs din rețeaua MBQ dezvoltă produse noi, grupate în colecții premium de life-style, bazându-se pe tehnici de producție tradiționale și influențe din cultura romă. Obiectele rezultate pot fi văzute și achiziționate în magazinul MBQ din București, strada Edgar Quinet nr 7.

Lenuta Portret.jpg

Investiţia NESsT

Mesteshukar ButiQ (MBQ) a intrat în portofoliul NESsT în 2017. În acest prim an, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii. 

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

  • USD 16,398.99 investiţie în infrastructură pentru dezoltarea unei noi linii de producţie pentru un nou client

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Oferirea de consultanță pentru rafinarea modelului de afacere și dezvoltarea unui model financiar solid
  • Sprijin pentru construirea și implementarea unui plan de vânzări și accesarea unor noi lanțuri de distribuție
  • Oferirea de mentorat pentru definirea unor indicatori, și sprijin operațional și strategic, în funcție de obiectivele de performanță și planul anual

MBQ [Mesteshukar ButiQ] foloseşte un model de impact social direct. Fiecare produs vândut generează venituri directe în comunităţile artizanilor care îl produc. Prin colaborarea cu NESsT ne dorim scalarea business-ului şi implicit a impactului social. Modelul nostru este confirmat în piaţă iar acum avem nevoie de parteneri puternici alături de care să creştem până la nivelul la care impactul generat sa fie cu adevarat resimţit la scară largă.
— Andrei M. Georgescu, Manager, Meșteshukar ButiQ

Rezultate & Impact 

15

meșteșugari romi ce obțin venituri

446 RON

venitul mediu lunar realizat de fiecare meșteșugar

10

noi meșteșugari romi ce vor obține venituri în 2017