Sumar întreprindere

Locaţie: Zalău, România

Impact: Venituri sustenabile

Persoane sprijinite: 
Mici producători locali, Zona rurală

În portofoliul NESsT din:
2012

www.sanatatedulce.ro

Descriere

Micii fermieri din zonele rurale nu pot plăti costurile ridicate pentru a-și comercializa produse pe o piață mai extinsă și pentru atingerea unor volume mai mari de vânzări. De asemenea, există un număr limitat de locuri de muncă alternative în comunitățile în care trăiesc. 

Întreprinderea socială Agapis, din Valea Barcăului, produce două linii gourmet de miere și fructe uscate sănătoase, cu accent pe valoarea nutrițională, sub marca Sănătate Dulce.


Investiţia NESsT

Agapis a intrat în portofoliul NESsT în 2012. De atunci, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii. 

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

  • US$56,048.95 suma investită de NESsT până în acest moment. 

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Agapis a beneficiat de ajutor în privința planificării activității și a conceperii și implementării unei strategii de comunicare, marketing și vânzări, cu accent principal pe crearea magazinului său online.
  • De asemenea, i s-a acordat susținere prin activități de networking în scopul extinderii afacerii, pentru crearea unui impact într-o comunitate nouă și, de asemenea, pentru creșterea vizibilității printr-un studiu de caz video.
Primul an în care ne-am aflat în portofoliul NESsT a însemnat o dublare a vânzărilor, precum și o creștere a satisfacției clienților direcți. Parteneriatul cu NESsT și participarea la toate activitățile au generat valoare adăugată pentru activitatea noastră, oferindu-ne o mai mare vizibilitate pe piață și promovând informarea cu privire la conceptul de întreprindere socială. Colaborarea cu NESsT ne-a adus numai avantaje, fapt pentru care le suntem foarte recunoscători, și dorim să continuăm această colaborare.
— Alin Prunean, Fondator, Agapis

Rezultate & Impact 

111

de apicultori au beneficiat de instruire profesională

 

33

mici producători au beneficiat de asistență

 

US$ 41,542 

total vânzări în 2016