Társadalmi Vállalkozások Napja 2013, Magyarország

SED Hungary 2013

Hiszel abban, hogy egy társadalmi cél és egy üzleti tevékenység összeegyeztethető? Szeretnéd látni, hogy a társadalmi problémákat fenntartható módon kezelik? Mi igen.

A NESsT ezért rendezi meg Magyarországon immár harmadik alkalommal a Társadalmi Vállalkozások Napját, idén az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve.

A rendezvény 2013. június 14-én lesz a Magyar Telekom Tölösi Konferencia Központjában, Budapesten. Örömmel várunk minden tisztelt érdeklődőt: vállalkozókat és társadalmi vállalkozókat, civil szervezetek elhivatott munkatársait, támogatókat, felelős nagyvállalatokat és befektetőket, politikai döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő diákokat, oktatókat, valamint a sajtó képviselőit.

Hiszünk abban, hogy a társadalmi vállalkozások ott segítenek munkahelyeket teremteni, ahol arra legnagyobb szükség van, és hogy képesek fenntartható megoldásokat nyújtani egyes társadalmi problémákra akár bizonytalan gazdasági helyzetben is. Emiatt kihagyhatatlan szereplői a válság utáni gazdaságnak.

Milyen témákat járunk körbe a harmadik Társadalmi Vállalkozások Napján?

* Mi kell ahhoz, hogy virágozzon a társadalmi vállalkozási szektor? Új lehetőségek és kihívások bemutatása, valamint külföldi tapasztalatok megosztása. * Így kell ezt csinálni! Magyar és külföldi társadalmi vállalkozások sikeres modelljeinek és jó gyakorlatainak bemutatása. * Milyen hatást érnek el a társadalmi vállalkozások? A társadalmi vállalkozások problémamegoldó erejének és a bennük rejlő lehetőségek megmutatása és ünneplése. * Fogjunk össze! A társadalmi vállalkozások közösségének építése. Színes, beszélgetésre ösztönző programok révén lehetőséget szeretnénk biztosítani a társadalmi vállalkozásoknak, a civil szervezeteknek, a kormányzati szereplőknek és a kapcsolódó területek szakértőinek a találkozásra, az összefogásra és egy közösség kialakítására.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz:

1. a Társadalmi Vállalkozások Kiállítása és Vására, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a magyarországi társadalmi vállalkozások, és ezen belül is a hazai szociális szövetkezetek termékeinek és szolgáltatásainak kínálatával; valamint 2. a Tükörben a Világ c. kiállítás, mely egy felfedezőút az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről.

Részletes program Regisztráció

2s