SENSES - Társadalmi vállalkozásfejlesztés ösztönzése a Duna régióban

A NESsT, mint Közép-Európa egyik legtapasztaltabb társadalmi vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezete az IFKA-val együttműködve részt vesz a Duna Transznacionális Program SENSES projektjében. A SENSES partnerség célja egy transznacionális hálózat szervezése a régióban, amely a társadalmi innováció és az innovatív társadalmi vállalkozások fejlődésének ösztönzésére, támogatására jött létre. A projekt célja a régión belüli társadalmi vállalkozások, a társadalmi felelősségvállalás jegyében működő vállalatok, (társadalmi hasznosságú) befektetők, politikai döntéshozók, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek együttműködésének erősítése, kapcsolatrendszerük bővítése.

A projekt keretében együttműködő 8 partnerrégió és 5 stratégiai partner megoldásokat fogalmaz meg a társadalmi vállalkozások életképességének erősítésére, fenntartható üzleti modellek fejlesztésére, a gyenge pénzügyi-befektetési kultúra erősítésére, és a főként pro bono szakértői hálózatra épülő társadalmi vállalkozásfejlesztési ú.n. „katalizátor” szervezetek szolgáltatásportfóliójának fejlesztésére.

A projekt végén egy a társadalmi vállalkozásokra szabott 60 órás kombinált tananyag (hagyományos és online tanulási formákat ötvözve) elkészítését személyre szabott mentorálási tevékenységek egészítik ki.

 

További információ itt.