Erasmus program társadalmi vállalkozóknak

Erasmus program társadalmi vállalkozóknak

 

Társadalmi vállalkozás alapításán gondolkodsz, vagy még csak nemrég indítottad el? Már egy sikeres társadalmi vállalkozást működtetsz, és szeretnéd azt további piacokra kiterjeszteni, örülnél új ötleteknek?

Ha bármelyik kérdésre IGEN a válaszod, akkor ez a lehetőség Neked szól!

Az Erasmus for Young Entreprenuers Program keretében, a Euclid Network által vezetett konzorcium tagjaként a NESsT Magyarországon keresztül is lehetőség van társadalmi vállalkozások részvételére.

Miről szól a program?

Az Erasmus for Young Entreprenuers Program egy olyan határokon átnyúló csereprogram, amely az új vagy erre törekvő vállalkozóknak ad lehetőséget arra, hogy tapasztalt, más, a programban részt vevő országokban kisvállalkozást működtető vállalkozóktól tanulhassanak. A tapasztalatcsere a tapasztalt vállalkozónál való tartózkodás során valósul meg, amelynek segítségével az új vállalkozó szert tesz a kisvállalkozás működtetéséhez szükséges képességekre.

Kik jelentkezhetnek?

 • Új társadalmi vállalkozók, akik elkötelezettek saját vállalkozás elindítása iránt, illetve az elmúlt három év során indítottak el társadalmi vállalkozásukat.
 • Tapasztalt társadalmi vállalkozók, akik a programban részt vevő országok valamelyikében kis- vagy középvállalkozás tulajdonosai vagy működtetői.

Társadalmi vállalkozásnak tekinthető minden olyan üzleti tevékenység, melynek alapvető célja, hogy egy társadalmi problémát megoldjon.

Miért érdemes részt venni a programban?

 • Az új vállalkozó számára egy tapasztalat vállalkozó mellett eltölött idő segíteni fog abban, hogy felkészülj a saját vállalkozásod sikeres irányítására
 • Lehetőséged nyílik továbbá:
  • nemzetközi kapcsolatok építésére;
  • egy másik erurópai piac és különböző üzleti módszerek megismerésére;
  • ágazatspecifikus készségek fejlesztésére;
  • sikeres üzletemberekkel való megismerkedésre, esetleges együttműködések kialakítására.

Miért érdemes társadalmi vállalkozót fogadni?

 • A csereprogram kétirányú tanulási folyamat, amelyben az új vállalkozók és a fogadó vállalkozók kölcsönösen tanulhatnak egymástól
 • Lehetőséged nyílik továbbá:
  • nemzetközi kapcsolatok építésére;
  • hogy együttműködj egy komoly tervekkel és új ötletekkel rendelkező, motivált, fiatal vállalkozóval;
  • új együttműködések kialakítására.

Milyen támogatásban részesülnek a fiatal vállalkozók?

Az utazási és a megélhetési költségeket az Európai Unió biztosítja, amely legfeljebb havi 1 100 € lehet (az összeg az országtól függ), ezen felül segítséget és folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra.

Mi a tapasztalt vállalkozók haszna?

A tapasztalt vállalkozók anyagi támogatást nem kapnak, de magasan képzett, motivált fiatal vállalkozókkal dolgozhatnak, újfajta piacokat és munkamódszereket ismerhetnek meg.

Hogyan jelentkezhetsz?

Mind az új, mind a tapasztalt vállalkozók a program honlapján jelentkezhetnek, ahol a részletek is megismerhetőek: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.

További információ

Tóth Laura ltoth@nesst.org +36 1 2670231

Partnerek

A projektet a londoni székhelyű Euclid Network konzorciumvezetőként a NESsT-tel kívül az alábbi szervezetekkel valósítja meg: UnLtd - Egyesült Királyság Project Ahead - Olaszország Centre for Social Investment University of Heidelberg – Németország MOUVES – Franciaország ESLIDER - Portugália