70 vendégház a Szállás másképp online keresőjében!

A Szállás másképp online szállásgyűjteményében már 70 csodaszép és bájos vendégház van. Ebből az alkalomból kérdeztük az alapító-tulajdonost, Kádár Timit. Mitől más a Szállás másképp?

timi

Viccesen “kézműves” szálláskeresőnek  szoktam nevezni: egyedi, kézzel készül, és benne van a lelkem is. Én viszem fel a szállások profilját, figyelembe veszem a tulajdonosok kéréseit és a legjobb vendégekkel kötöm őket össze. Röviden: olyan, mintha egy hosszú, napokig tartó szálláskeresés után csak a krémjét a legjobbját kapnád a listának. Csak családi vezetésű vendégházak, butikhotelek kerülhetnek be, ahol a tulajdonosoknak szívügyük a szállásuk, a hagyományok, régi értékek megőrzése és az, hogy a vendég valóban jól érezze magát. A gyűjteménybe éppen a fentiek miatt, csak meghívásos alapon lehet bekerülni.

Mi a szolgáltatásod lényege?

Azoknak az igényes utazóknak tudok segíteni, akiknek fontos, hogy annak a háznak, ahol eltöltenek pár napot, legyen lelke, története, és ne csak egy hely legyen, ahol lehajtják a fejüket éjszakára. Az elmúlt években a blogjaim, Facebook oldalam segítségével több ezer ilyen gondolkodású utazó gyűlt körém, és ez a közösség már kimondottan igényli és keresi az ilyen szállást.

Másfelől viszont a vendégház tulajdonosokat is képviselem. Fontos nekem, hogy sokukat személyesen ismerem, pontosan tudom, hogy milyen problémákkal küzdenek, mire lenne szükségük. Marketingszakemberként abban tudok segíteni nekik, hogyan tudnak több és jobb vendéget vonzani, és minél jobban kiadni a vendégházukat - nemcsak a főszezonban. Utazási újságíróként pedig cikkekben, blogokban tudom több tízezer emberhez ejuttatni a hírüket.

Mitől társadalmi vállalkozás ez?

Az üzleti céljaim mellett, a vállalt társadalmi cél, hogy a szállásgyűjteményben az ott szereplő szállások egyharmada hátrányos helyzetű kistérségekből kerül ki. Célom, hogy fellendítsem a helyi turizmust, és ezzel segítsem a vendéglátó családok és a kapcsolódó vállalkozások jövedelemhez jutását. Ezen kívül közvetlenül, pályázat keretében támogatok évente egy hátrányos kistérségben működő vendégházat egy fél éves mentorálással, akinek kialakítjuk a marketingstratégiáját, és segítek neki, hogy utána maga is meg tudja csinálni.

Lehet mérni az eredményeidet?

Nemcsak lehet, hanem kell is. Nekem is fontos tudni, és a NESsT is elvárja tőlem, hogy hozzam, amit vállaltam. A pályázaton részt vevő Pócsi Mária vendégháznak érezhetően nőtt a foglaltsága, és a tulajdonost idézve: 

haz

“Nagyon sokat segített a konzultáció. Azért örültem a programnak, mert a gondolkodását változtatta meg az embernek.”

Az online világban amúgy is sok minden mérhető: a vendégházakról írt posztjaimat 10-12 ezren olvassák, és sokszor kapom a visszajelzést, hogy ennek hatására megnőtt az érdeklődés. Hosszabb távon azt is fontos mérnem, hogy a tanácsadásom segítségével mennyi jövedelmhez jutottak a szállásadók és környezetük, hiszen ez a végső cél. A spontán jövő lelkes és dicsérő vélemények viszont minden mutatószámnál többet érnek - szerencsére ezekből is sok van.

Mit adott számodra a NESsT?

Egész biztosan nem tartanék ott, ahol most vagyok. Egyrészt az anyagi támogatás is jól jött: a szálláskereső fejlesztése, dizájnja sok pénzbe kerül. De még ennél is fontosabb a mentorok folyamatos támogatása, segítenek az üzleti keretek meghatározásában és megtartásában, és a céljaim elérésben. Nagyon fontos nekem az az elismerés is, hogy hisznek abban, hogy amit csinálok üzletileg és társadalmilag is hasznos lehet. A NESsT holdudvarába tartozó tanácsadók is területük legjobbjai, akiktől pro bono segítséget kapunk.

Mik a további terveid?

Vannak nagyratörő távolabbi terveim is, de most a közeljövőre koncentrálok. Nagyon nagy szó, hogy 70 igényes és színvonalas vendégház már ott van a gyűjteményemben, ezt szeretném tovább bővíteni, de fontos az exluzivitás, így sok száz ház sosem lesz benne. A másik nagy projekt a következő szállásmarketing pályázat, aminek a kiválasztása épp most zajlik, már előre izgulok, kivel fogunk egy fél éven át együtt dolgozni.