Sumar întreprindere

Locaţie:
Iaşi, Romania

Impact: Venituri sustenabile

Persoane sprijinite: 
Mici producători locali şi artizani 

În portofoliul NESsT din:
2013

www.maibine.eu

Descriere

În era globalizării, produsele tradiționale locale românești riscă să nu mai aibă cerere, în condițiile în care sunt înlocuite de produse de masă, preambalate, din import. Această schimbare a culturii de consum amenință sustenabilitatea mediului înconjurător și calitatea vieții și nu face aproape nimic pentru a promova schimburile comerciale corecte și etice dintre consumatori și producătorii locali. 

Întreprinderea socială CUIB, a Asociației Mai Bine, comercializează produse ecologice și produse provenite din comerțul echitabil, realizate de producători locali, printre care se numără persoane cu dizabilități care au acces limitat la piețe. Magazinul organizează de asemenea evenimente culturale și de consolidare a comunității, pentru diseminarea de informații legate de sustenabilitate.


Investiţia NESsT

Mai Bine a intrat în portofoliul NESsT în 2013. De atunci, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii..

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

  • US$28,300 suma investită de NESsT până în acest moment. 

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Sprijin pentru planificarea activității, cât și pentru dezvoltarea și implementarea unei strategii de comunicare

  • Ajutor pentru identificarea posibililor furnizori reprezentați de întreprinderi sociale și a oferit asistență pentru planificarea resurselor umane, coaching și consolidarea conducerii, precum și pentru măsurarea și monitorizarea impactului

  • Atragerea unui sprijin suplimentar de 12.300 USD și a analizat strategiile potențiale de creștere

Colaborarea cu NESsT a ajutat organizația noastră să ajungă la maturitate. Am câștigat un prim partener, care ne evaluează și ne monitorizează evoluția, însă fără a face presiuni. Pentru noi, NESsT este mai degrabă o organizație-mamă care ne însoțește în cadrul activităților noastre.
— Anca Gheorghica, Co-Fondator, Mai Bine

Rezultate & Impact 

4000+

produse vândute

30

producători locali au obţinut venituri

10

locuri de muncă create