Sumar întreprindere

Locaţie: Satul Piscu, România

Impact:  Venituri sustenabile

Persoane sprijinite: 
Mici artizani şi producători locali, Zona Rurală

În portofoliul NESsT din:
2013

www.piscu.ro

Descriere

Piscu este un sat aflat lângă București, cu o îndelungată tradiție în olărit, meșteșug transmis din generație în generație. Ca în multe alte sate din România, această tradiție este pe cale de dispariție. Dintre cele 120 de cuptoare care lucrau la capacitate maximă în anii 1980, în ziua de astăzi numai 5 cuptoare mai funcționează, la capacitate redusă, în satul Piscu. 

Asociația Gaspar, Baltasar & Melchiororganizează ateliere în diferite meșteșuguri artizanale, precum olărit, fabricarea sticlei și pictură pentru copii. Veniturile obținute în urma organizării atelierelor susțin singura școală primară din Piscu, păstrând în același timp tradițiile culturale locale.

gaspar2.jpg

Investiţia NESsT

Asociaţia Gaspar, Baltasar şi Melchior a intrat în portofoliul NESsT în 2013. De atunci, NESsT a făcut investiţii financiare şi a oferit consultanţă personalizată pentru dezvoltarea afacerii. 

INVESTIŢIE FINANCIARĂ

  • US$10,000 suma investită de NESsT până în acest moment. . 

CONSULTANŢĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERII

  • Asociația a beneficiat de îndrumare pentru a putea crea și implementa o strategie de vânzări și comunicare, pentru recrutarea și angajarea unui specialist în comunicare și, de asemenea, pentru măsurarea și monitorizarea impactului.
  • Asistență pentru atragerea a 9.500 USD ca asistență suplimentară pentru dezvoltarea de ansamblu a organizației.
Colaborarea cu NESsT i-a oferit organizației noastre o abordare mai profesională, promovând informarea și planificarea adecvate activităților întreprinderii sociale. Pentru organizația noastră NESsT este un factor pozitiv de autoevaluare și un consilier excelent.
— Adriana Scripcariu, Co-fondator, Asociaţia Gaspar, Baltasar şi Melchior

Rezultate & Impact 

4,000+

de persoane au participat la ateliere

 

96.5%

din cheltuielile întreprinderii sunt acoperite prin vânzări

 

17

școli din Brașov folosesc noul manual de meșteșuguri tradiționale