hungary940x343_mag

A NESsT-ről

A NESsT olyan fenntartható társadalmi vállalkozásokat fejleszt, melyek kritikus társadalmi problémákat oldanak meg feltörekvő piacgazdaságú országokban.

A NESsT a társadalmi vállalkozások katalizátora

circulos1

Egyedülálló megközelítés

Hosszú távú támogatást nyújtunk annak érdekében, hogy fenntartható és nagy társadalmi hatású társadalmi vállalkozások születhessenek.

approach_magyar

Hatásterületek

A NESsT alapvetően olyan társadalmi vállalkozásokat támogat, melyek az alábbi területek egyikén kívánnak társadalmi hatást elérni.

Hátrányos helyzetűek foglalkoztatása vagy foglalkoztathatóságának növelése:
Képzés, munkahely létrehozása vagy munkahely-közvetítő szolgáltatások nyújtása a munkaerő-piacról kiszorult fogyatékkal élő embereknek, veszélyeztetett fiataloknak, etnikai kisebbségeknek vagy más perifériára szorult személyeknek. Az ilyen típusú vállalkozás vagy közvetlenül munkahelyet teremt a hátrányos helyzetű embereknek, vagy növeli foglalkoztathatóságukat készségeik fejlesztése révén, vagy működése révén a nyílt munkaerő-piacon biztosít számukra elhelyezkedési lehetőséget.

 

Hátrányos helyzetűek jövedelemszerzési lehetőségeinek javítása:
Fenntartható jövedelemszerzési lehetőségek teremtése kistermelők, kisiparosok vagy más alacsony jövedelmű/hátrányos helyzetű csoportok számára, akik piacra jutási nehézségekkel küzdenek. Az ilyen típusú vállalkozás gyakran szövetkezeti vagy egyesületi formában működik, hogy a szervezet tagjainak a bevételeit növelje.

 

Technológiai újítások:
Alacsony jövedelmű és/vagy hátrányos helyzetű csoportoknak szóló technológiai megoldások, amelyek olyan szolgáltatásokhoz vagy technológiákhoz biztosítanak hozzáférést, melyekkel növelhetik jövedelmüket, fejleszthetik készségeiket vagy javíthatják életkörülményeiket.

 

A NESsT folyamatosan keresi az innovatív társadalmi vállalkozási ötleteket. Elsősorban társadalmi vállalkozásfejlesztő programjaink révén kerülnek a NESsT Portfólióba a társadalmi vállalkozások. Amennyiben éppen nincsen erre vonatkozó pályázati kiírásunk, de érdeklődik a lehetőség iránt, akkor írjon a hungary@nesst.org emailcímre egy rövid bemutatkozást az ötletről, kezdeményezésről.

A NESsT Europe Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentései:

Közhasznúsági jelentés 2015

Közhasznúsági jelentés 2014

Közhasznúsági jelentés 2013 

Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2010